HALFTA – LEKSANDSRUNDAN70 – INSTÄLLD 2021

SJU MIL GENOM DE ÖSTRA OCH NORRA DELARNA AV LEKSAND!

Välkommen att cykla motionsloppet HALFTA – LEKSANDSRUNDAN70.  Halfta, det vill säga hälften är en härlig utmaning och vacker tur på cirka 7 mil.

Här passeras byar som Gärde, Insjön, Rönnäs, Ullvi och Tibble innan man beger sig upp mot Torrberg och Norr Lindberg. Turen avslutas naturskönt längs med Siljans strand via Laknäs, Tällberg, Hjortnäs och Sunnanäng. Det är en händelserik och relativt utmanande med rolig bana!

PRAKTISK INFORMATION –

DATUM: INSTÄLLD 2021 PGA vägarbeten

Öst pausas under 2021

Under många år har det funnits önskemål från Rönnäsbyarna om att vägen där skall läggas om. Nu har deras önskan hörsammats och ett stort vägarbete på en vägsträcka på ca 9 km  skall göras. Tyvärr kommer detta inte att vara helt klart till v. 32 och vi kommer därför att få lov att pausa Östturen i år. Men vi ser dock fram emot 2022 när den vägen kommer att vara superfin både för cyklister och bybor.

Detta påverkar även vårt långa lopp, liksom ett annat beslut att vi inte får cykla på Rv 70

Årets långa lopp kommer därför att ha en sträckning i form av Västturen + Sydturen+ Nordturen/Tällbergsturen och blir därigenom ca 8 mil. Vi är glada att vii alla fall i år kan erbjuda ett längre lopp och tror att suget efter startplatserna kommer att vara stort. Så vill du cykla, passa på att anmäla dig direkt.

NÄR: Starttid Kyrkallén kl 11.00.
HUR: En sammanslagning av Leksandsrundan ÖST & NORR.
–  Pris : 400 kr.
–  Normala trafikregler gäller.
–  Godkänd cykelhjälm obligatoriskt.
–  Halfta – Leksandsrundan70 har individuell tidtagning. Chip sätts på hjälmen.
–  Banan har två fikadepåer.
–  Banan är utmärkt med milskyltar och vägmarkeringar. Funktionärer finns även längsmed banan för vägvisning.
–  Eventuellt skräp kastas vid depåerna.
–  Deltagarna åker på egen risk men arrangören tecknar en olycksfalls- och ansvarsförsäkring via Svenska Cykelförbundet.
– Följebil/Kvastbil följer sista cyklisterna genom hela loppet.
– Tempostyre ej tillåtet.
– Vi förbehåller oss rätten att maximera antalet deltagare till 300 st.
–  Hinder för deltagande medför ej återbetalningsskyldighet för arrangören.
–  Startklar är en avbeställningsförsäkring som ersätter din anmälningsavgift för tävlings- eller motionsarrangemang som du inte kan delta i på grund av sjukdom eller olycksfall. Den ersätter också olycksfallsskada som inträffar när du deltar i tävlings- eller motionsarrangemang.www.startklar.se
– Efter målgång bjuds alla deltagare på dryck och tilltugg från bland annat Leksandsbröd som bjuder på en slice knäckepizza.
– Parkering finns vid Leksands Kulturhus samt Tegera Arena.
– Dusch samt omklädning i anslutning till start/mål